Nödljus

Nödljus

Lugnet efter stormen, det har bara på en kort tid under hösten varit två kraftiga stormar som dragit in över södra Sverige och västkusten.
Jag funderar över hur mycket en så liten fyr kan vara till hjälp, det borde vara som att lysa med en ficklampa i mörkret, för vågorna måste ju ha slagit högt även här….??!!

2 tankar om “Nödljus

  1. Jo men fyrar är utfärdade att synas rätt väl. När man navigerade förr höll man koll mer på fyrarnas placering. Numer används inte fyrar på samma sätt pga. de fina navigerings system som finns i var mans båt. Finns även appar till våra smartphones som är rätt så tillförlitliga. Plotter, gps osv. är suveräna idag. Men jag gillar fyrar, och förstår inte varför jag fotat dem så lite. Jag ska ge mig ut mer 😉 Jag ska göra en egen mapp föresten 🙂 Angående fyrar så ljuset vitt räcker alltid i farleden en båt ska åka. Jag har seglat mycket på havet med hjälp av just fyrar. Fin bild och en bra fundering över din fyr 🙂 Tänk att ha varit där och fångat då vågorna slog över du…

    • Oj det var mycket kunskap om just dessa vackra monument som står lite varstans efter vår kust. Men det är klart att jag förstår att vår nya teknik börjar ta över och kanske också säkerheten blir något bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: