Snödroppe

Snödroppe_HDR2-T-700

Vilken underbart skön dag det har varit idag, det kändes att det var läge att ta några bilder på snödropparna innan de försvinner..!! Men det är så många som tar fina bilder på dessa första vårblommor, så jag tänkte att jag gör lite annorlunda. Resultatet blev ett konstfoto…!!

4 tankar om “Snödroppe

  1. Bra att tänka annorlunda! Snödropparna blommar över allt för snabbt så det gäller att vara på alerten. Det var inte jag i år (heller)… Svartvit passar jättebra. Möjligen kan man överväga att beskära bilden från vänster- och högerkanten för att få än mer koncentrerad bild. Men samtidigt är det bra med lite luft i de flesta bilder. Är vankelmodig. Hur ser du på detta?

    • Min tanke från början var att jag skulle skapa ett konstfoto och jag tyckte att mina snödroppar som står vid ingången till min tomt skulle passa bra, men ska ärligen erkänna att jag gått förbi i flera dagar innan jag kom till ”skott” med att ta lite bilder.
      När jag sen redigerade bilderna så såg jag att det inte funkade alls i färg utan gjorde sig bättre med att framhäva de vita blommorna i en svartvit bild. Jag tittade på beskärningen som du föreslog men kompositionen gör att en beskärning inte blir så bra tycker jag.
      Jag tror att bilden måste vändas för att få en positiv linje för att ett tajtare snitt men jag är inte riktigt säker. Kompositionen kanske skulle varit annorlunda då med snävare beskärning. Men som sagt det är ju betraktaren som ska tycka om bilden och där är vi ju väldigt olika…! Ha en bra fotohelg..!! / Ann

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: